Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące kiełbaski i udka kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbaski 6 szt
udki z kurczaka 6 szt
czosnek 2 szt
zioła prowansalaskie 1 opakowanie
pieprz 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
olej 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące kiełbaski i udka kurczaka

kiełbaski ponacinać i posmarować olejem czosnek przecisnąć przez praskę rozetrzeć z solą i wymieszać z resztą oleju dodać szczyptę papryki w proszku zioła i pieprz udka kurczaka marynować w zalewie przez 30 minut udka i kiełbaski piec na grillu przez 25 minut przewracając co jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak