Sposób przygotowania

Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, a na koniec dodajemy kolejno żółtka. Mleko delikatnie podgrzewamy i dodajemy do ciasta na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do ciasta dodajemy kakao-według uznania, ja lubię mocno czekoladowe. Na koniec ubijamy na sztywno białka i delikatnie łączymy z ciastem, które przelewamy w dużą prostokątną blachę i pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasto należy wystudzić i zimne przekroić na dwa placki.

Na krem ucieramy miękką margarynę z cukrem pudrem na puch. Kolejno dodajemy porcjami śmietanę wymieszaną z cukrem waniliowym i aromatem( ja zazwyczaj dodaję śmietankowy). Ciasto przełożyć kremem i wstawić do lodówki na kilka godzin. Najlepiej smakuje na drugi dzień, polane czekoladą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !