Sposób przygotowania

Czereśnie jak byśmy mieli pół na pół , jasne i ciemne. Ciasto rozmrozić , pokroić na kwadraty , trochę większe , dość płaskie foremki do babeczek , foremki nasmarować tłuszczem wylepić kawałki ciasta ponakłuwać widelcem i piec 15 minut w 180 st. Tymczasem 3\\4 owoców wydrylować , pokroić wrzucić do rondelka , dodać miód , cukier sok z cytryny podlać troszkę wodą i dusimy 15 minut na małym ogniu ugniatając co chwila widelcem aż powstanie gęsta masa , upieczone ciasteczka napełnić masa czereśniową i kilka minut zapiekać w gorącym piekarniku , po wyjęciu ostudzić , udekorować kleksami bitej smietany i pozostałymi czereśniami , mogą być z ogonkami i płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    janko

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !