Sposób przygotowania

Ja uzyłam borowików bo to są krokiety świąteczne a na święta nie robię z pieczarek . Grzyby kroimy na małe kawałeczki i posmażamy na maśle aż zmiękną , doprawiamy solą i pieprzem a także kminkiem . Jak już zmiękną dodajemy poszatkowaną kapustę i chwilkę razem podduszamy . Gotowy farsz studzimy i smarujemy nim upieczone wcześniej nalesniki , po czym panierujemy krokieciki w jajku i bułce . Smażymy na oleju . podajemy z barszczykiem ;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    a kapustę kiszoną wcześniej podgotowujemy? bo ja kiedyś najpierw gotowałam a może nie ma potrzeby?
  • 9
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    @ Jolu to zalezy chyba od kapusty a szkoły są różne , jak ktoś lubi miękką to można podgotować ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Ja mam pyatanie zwiazane z nalesnikami,bo zawsze wychodzą mi za grube.Jakie macie na to sposoby???
  • 10
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    @Ewa ciasto powinno być rzadkie w tedy mi wychodza cienkie , ale mogę sie mylić :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    pysznie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    zgrabniutkie Ci wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !