Sposób przygotowania

1. Utrzeć masło, po trochu dodawać cukier i po 1 żółtku, aż do wyczerpania. ( Im dłużej miksujesz, tym lepiej, nie należy się spieszyć- tylko stopniowo dodawać składniki)

2. Dodać spirytus. Bakalie przesypać mąką. Ubić pianę i dodać do masy. Od tej pory mieszać łopatką. Wsypać mąkę i proszek- wymieszać i bakalie - wymieszać.

3. Ciasto wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 40-45 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    prosty, może byc smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zjad?bym
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !