Sposób przygotowania

ziemniaki umyć zawinąć każdy w folię i piec około30 min.w nagrzanym piekarniku.po tym czasie ziemniaki wyjąć,odwinąć nieco folii,ściąć czubek i wydrążyć środek pozostawiając koszyczek o ściance 1 cm grubości.szpinak poddusić na maśle z rozgniecionym czosnkiem.doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.środek ziemniaka wysmarować masłem,napełnić farszem,posypać obficie parmezanem.zapiekać w piekarniku jeszcze ok 20 minut,aż ser się przyrumieni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Musi być pyszne - na pewno wypróbuję, bo uwielbiam szpinak:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    darus

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !