Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, kiedy margaryna będzie wyglądała jak krem dodać do niej przesianą mąkę z sodą i solą, szybko zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i do jednej wgnieść kakao, schłodzić około 2 godz. Stolnicę oraz wałek delikatnie podsypać mąką i rozwałkować połowę ciasta(kolor ciasta wedle naszych upodobań) na cieniutki placek, foremką wyciąć ciastka, ułożyć na natłuszczonej blaszce i upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Drugą część ciasta też cieniutko rozwałkować, wyciąć taki sam kształt ciastek jak wcześniej w każdym ciastku mniejszą foremką wyciąć dziurkę, ciastka jak i te mniejsze wycięte jako środki ciastek ułożyć na blaszce i upiec w gorącym piekarniku, ciastka pieką się dosłownie kilka minut. Zimne całe ciastka posmarować cienką warstwą nutelli i przykryć ciastkiem z dziurką na koniec posypać delikatnie cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jakie śleczne!:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    robię takie same , zawsze są pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    na zblizające się...walentynki :)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    aetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Troszeczkę pracochłonne, ale to normalne przy ciasteczkach, a efekt rewelacyjny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pi?kne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    apetyczne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jak zawsze super wypieki i super fotki
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wspaniałe są

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !