Sposób przygotowania

Oliwę rozgrzewamy i podsmażamy mięsko , na stępnie dodajemy warzywa pokrojone według uznania. Dusimy do miękkości , doprawiamy słodką papryką i ostrą , sól , pieprz można dodać gotową chińską przyprawę ja dodałam i miałam jeszcze do przetestowania taki sos pieczarkowy w słoiczku i też go dodałam choć jego smak był bez wyrazu więc spokojnie można ten składnik pominąć .Na koniec wlewamy ketchup i jeszcze ok 5 min gotujemy tak by sos odparował wodę i był gęsty .
Gotowym farszem smarujemy nalesniki i zwijamy jak tradycyjne krokiety , panierujemy w jajku i bułce po czym pieczemy na patelni :)

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mam pytanko:dlaczego nazwa krokiet chińskie?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    joasia4786

    W domu mam tylko surowe pieczarki a jutro planuję robić krokiety, czy można marynowane z powodzeniem zastąpić surowymi?
  • 14
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Ewa bo ten sosik jest taki jak chińska potrawka do ryżu i zrobiłam eksperyment i wyszło pysznie :) aż byłam w szoku i nie wiedziałam jaką dac nazwę :)
  • 13
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Joasiu jak najbardziej mozna zastąpić świeżymi , smak będzie troszkę inny ale kazdy przepis to przygoda więc moze być tez własna incjatywa
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    wygląda ekstra, muszę wypróbować ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis i muszę go wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Palce lizać:)
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    zrobiony w ramach eksperymentu a powtarzam dosć często

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !