Sposób przygotowania

Jabłka należy dokładnie umyć, następnie obrać i wydrążyć z nich gniazda nasienne, następnie pokroić w kostkę. Jeżyny należy dokładnie opłukać i odstawić do odcieknięcia. Z cukru i wody przygotować syrop. Dodać go do jabłek i podsmażyć je w garnku. Następnie dodać jeżyny. Dodać skórkę pomarańczową, zestawić z ognia, od razu przekładać do słoików i pasteryzować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ile wody na taką ilość cukru? konieczna jest pasteryzacja skoro przekładamy gorące do słoików?!
  • 5
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ja dodaję około 2 szklanki wody, później odparowuje. Z doświadczenia wiem, że lepiej pasteryzować. Za pierwszym razem część słoików się nie zawekowała, więc następnym pasteryzowałam dodatkowo i było w porządku.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    ile tej wody dodać trzeba?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszna konfitura :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !