Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać jajko, 1 łyżkę oliwy i gorącą wodę, zagnieść elastyczne ciasto. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Ziemniaki ugotowane przecisnąć przez praskę, dodać pokruszony ser twarogowy, cebulę, pokruszoną bazylię, ketchup, paprykę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek łyżeczką nakładać porcję farszu, złożyć na pół i dokładnie zlepić. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy 5-7 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    to taka alternatywna wersja ruskich pierogów:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Też czasami dodaję trochę pikanterii moim ruskim pierogom :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Z ketchapem pewnie smakują całkiem nieźle, na pewno spróbuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetyczne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo fajny pomysł na nadzienie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi sie,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !