Sposób przygotowania

Na oliwie, mieszając poddusić przez 5 minut czosnek i cebulę drobno posiekane. Gdy cebula zeszkli się dodać 6 łyżek zmielonych migdałów, drobno pokruszoną bułkę i mieszając smażyć około 2 minut. Dodać obrane i bez pestek pomidory. Dusić na dużym gazie do konsystencji pasty. W garnku zagotować 1,5 l wody, dodać 3 łyżeczki soku z cytryny i łyżeczkę soli. Zmniejszyć gaz i włożyć rybę i gotować do miękkości. Przełożyć na ciepły talerz. Jeszcze raz zagotować sos, dodać łyżeczkę soku z cytryny i pół szklanki wywaru z ryby, powoli wlewając. zalać rybę sosem i posypać resztę lekko przyrumienionych i pokrojonych w cienkie paki migdałów oraz natkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko korzystać z tego przepisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !