Sposób przygotowania

Ciasto: Drożdże rozrób z wodą, wsyp mąkę, cukier, sól, dolej olej.
Wyrób gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i przykryj ściereczką.
Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godz.
Farsz: Cebulę obierz, posiekaj. Salami drobno pokrój, podsmaż, aż wytopi się tłuszcz. Przełóż do miski. Na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę. Wymieszaj z salami i serem.
Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Nałóż farsz, zlep. Pierożki posmaruj żółtkiem, posyp papryką. Piecz ok. 25 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !