Sposób przygotowania

Rybę pokroić na dzwonka ok 1 cm grubości, zdjąć skórę, posolić i posypać mąką. Smażyć na rozgrzanej oliwie tak, by się ładnie zarumieniła. Zdjąć z gazu, a oliwę przelać łyżką do garnka. Halibuta przykryć i trzymać w cieple. Oliwę zagrzać, wrzucić i zeszklić cebulę. Dodać resztę mąki, wlać szklankę wody, wino i wymieszać. Mieszając gotować na dużym gazie,aż zgęstnieje. Zmniejszyć gaz i dusić pare minut. Natkę, czosnek i sól rozgnieść w misce i wymieszać z 5 łyżkami sosu, wlać do garnka i mieszając dusić przez 2 minuty. Doprawić. Groszek ugotować, położyć koło ryby na ogrzanym talerzu, zalać sosem i podgrzać w piecu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ale bym zjadła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !