Sposób przygotowania

Ciasto przygotowujemy z 1/2 kg mąki, żółtka i ok. szklanki gorącej wody. Wody ciepłej dolewamy tyle, aby ciasto nie było za rzadkie. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego krążki. Na środku układamy mrożoną truskawkę, składamy na pół, sklejając na brzegach.
Gotowe pierogi układamy na obsypanej mąką desce. Wodę zagotowujemy z solą i wrzucamy pierogi partiami na osoloną gotującą się wodę, gotujemy na małym ogniu do ich wypłynięcia, gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Ugotowane pierogi wykładamy na talerze, polewamy jogurtem wymieszanym z cukrem pudrem. Z tego przepisu wychodzi 50 pierogów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Tak szukam przepisu na pierogi z serem,ale chyba zrobię z truskawkami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a tu jak zwykle rozpusta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !