Sposób przygotowania

Krok 1 / 10

Mięso umyć, osuszyć dokladnie, oprószyć solą i pieprzem i posmarować oliwą. Wsadzić do szklanej miski, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Grzyby włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Odstawić na 1 godzinę.
Nagrzać piekarnik do 180°C.
Rozgrzać odrobinę oliwy w brytfannie i na gorącej zrumienić mięso ze wszystkich stron. Włożyc brytfannę do piekarnika i piec ok. 10-12 minut. Wyjąć, przykryć folią aluminiową i odłożyć na 10 minut, po czym pokroić w cienkie plastry - najlepiej po skosie.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczny taki obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo chciałabym zjeść na obiad takie risotto. Muszę się tylko o grzybki postarać :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !