Sposób przygotowania

Żeberka po umyciu przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Gdy mięso na żeberkach będzie miękkie dodajemy warzywa. Całość gotujemy. Po 20 minutach dodajemy osączoną z zalewy i przelaną wrzątkiem czerwoną fasolę oraz makaron. Pod koniec gotowania zaprawiamy zupę śmietaną i koncentratem pomidorowym. Dodajemy do smaku sól, pieprz i paprykę. Przed podaniem posypujemy posiekanym drobniutko świeżym koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Od jakiegoś czasu chodzi za mną zupa fasolowa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajne połączenie :-) lubię zarówno zupę pomidorową jak i fasolową, ciekawe jak smakują razem :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajne połączenie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi tak ciekawie, że będę musiała spróbować , mimo że nie przepadam za fasolą :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi tak ciekawie, że będę musiała spróbować , mimo że nie przepadam za fasolą :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi tak ciekawie, że będę musiała spróbować , mimo że nie przepadam za fasolą :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !