Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć, odcisnąć i przełożyć do miski z mięsem. Dodać jajko, obrane i posiekane cebule, połowę rodzynek, i 1/3 posiekanych migdałów. Mięso z dodatkami starannie wymieszać i przyprawić solą i pieprzem Prymat. Z masy uformować nieduże owalne kotlety. Obsmażyć je na rozgrzanym oleju i przełożyć do rondla. Oprószyć curry Prymat, dodać pozostałe rodzynki i migdały. Śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić bulionem KUCHAREK, doprawić curry Prymat i cukrem oraz solą i pieprzem Prymat. Wlać do frykadelek i dusić kilka minut na małym ogniu.

Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem, kuskusem lub makaronem i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Zapowiada się bardzo smacznie.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Doskonały pomysł - delikatne - smaczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    te frykadelki to prawdziwe frykasy
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnością smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !