Sposób przygotowania

1. Udka umyć. Cytryny wyszorować, z 2 zetrzeć skórkę i wyciśnąć sok. Sok wymieszać z 2 łyżkami skórki, doprawić cukrem, solą, pieprzem. Zalać nim udka, odstawić na 30 minut. Osączyć. Piec na kratce z podłożoną blachą 30-35 minut w 200 stopni C
2. Sok z cytryn chwilę gotować z rosołem i śmietaną. Cytryny pokroić w plasterki i ćwiartki. Przybrać nimi udka, posypać natką. Osobno podać sos

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !