Sposób przygotowania

Mąkę dokładnie mieszamy z 1/2 łyżeczki soli, 3 łyżkami oleju i szklanką ciepłej wody. Drożdże rozcieramy z cukrem i dodajemy do ciasta. Miksujemy. Przykrywamy i odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia. Cebule ubieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy kilka minut na reszcie oleju. Wysypujemy cebulę i smażymy około 5 minut. Doprawiamy. Przygotowujemy sos: jajka mieszamy ze śmietaną i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy. Ciasto podsypujemy mąką i zagniatamy, a następnie rozwałkujemy. Wkładamy do wyłożonej pergaminem blachy. Pieczemy około 30 minut.

Komentarze

  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    szkoda że nie am fotek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawy przepis :) szkoda, że nie można zobaczyć :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    to musi być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !