Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obsypać cukrem waniliowym i przykryć pokrywą lub szczelnie zakryć folią aluminiową. Piec ok. 45 min w temp. 185st. Osączyć na sicie, a ściekający sok przelać do garnka i odparować, tak aby zmniejszył o połowę swą objętość. Ostudzić. Rabarbar zasypać połową cukru i dokładnie rozgnieść widelcem. Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Wymieszać z rabarbarem. Dodać trochę odparowanego syropu. Przełożyć do pucharków. Można polać syropem. Ja dodałam odrobinkę fioletowego barwnika spożywczego dla uzyskania bardziej wyrazistego koloru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi niezwykle smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi niezwykle smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi niezwykle smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi niezwykle smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi niezwykle smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Wygląda doskonale!
  • 0
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    wygląda ciekawie muszę spróbować
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawy przepis, rabarbar już niedługo będzie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się wyśmienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !