Sposób przygotowania

Cebulę obrać i zeszklić do brązowo - żółtego koloru na patelni. Następnie do jednej miski włożyć ser, cebulę usmażoną oraz ugotowane, roztrzepane ziemniaki. Ugnieść na jednolitą masę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, i przekręcić przez maszynkę. Z mąki, wody, 2 jajka, oleju wyrabiamy ciasto. Te dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Szklanką wycinamy koła. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą lub ugotowane, przysmażamy na patelni. W moim domu lepiej smakuje ta wersja podsmażana. (Z przygotowanych składników powinno wyjść około 120 pierogów)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam takie pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !