Sposób przygotowania

Paprykę pociąć na 4 części każda, oczyścić z gniazd nasiennych, posmarować oliwą i ulozyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Czosnek obrać i też dołożyć do papryki.
Piec w temperaturze 180 stopni aż skórka papryki zacznie ładnie odchodzić. Podpieczoną paprykę obrać ze skóry, pokroić w kostkę, garstkę zostawić a resztę wrzucić do rosołu ( ja wykorzystuję domowy - najczęściej mrożony ), dorzucić związane nitką łodyżki koperku lub pietruszki, upieczone ząbki czosnku i gotować ok. 1/2 godziny.
Po tym czasie zmiksować blenderem, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić chili, grubo mieloną solą morską i pieprzem - my lubimy raczej pikantnie, zagotować i podawać.
Podawać można z chlebem, grzankami lub makaronem do wyboru, krem nie jest gęsty więc co kto lubi.
Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    aromatyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aga20

    mmmmm super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zdecydowanie moje smaki :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna, zdrowa i rozgrzewająca :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje smaki,pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !