Sposób przygotowania

Mięso musimy najpierw umyć i osuszyć i wygnieść dłonią a następnie smażyć na oleju po czym wlewamy gorąca wodę , nie dużo i przykryć aby się dusiło 15 minut. co jakiś czas przewracać , potem przekładamy na talerz , do rondelka wlewamy wino, śmietanę i musztardę , mieszamy podgrzewając aż sos zgęstnieje, doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny , wkładamy do sosu mięso i podgrzewamy na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie , tylko musimy pilnować aby sos się nie przypalił , gotowe wykładamy na talerze i możemy podawać z brokułami z wody i sałatą w sosie winegret albo mizerią .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    świetne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !