Sposób przygotowania

Rybę czyścimy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju.
Gdy jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku.
Po chwili gdy koncentrat połączy się z cebulą dodajemy cukier i ocet i mieszamy.
Ocet i cukier dajemy do smaku.
Gotowa cebula powinna być słodko-kwaśna.
Tak przygotowaną cebulą przykrywamy rybę.
Najlepiej smakuje na trzeci dzień ( ryba musi naciągnąć ).
Podajemy na zimno.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ależ to pysznie wygląda!!!
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Uwielbiam taką rybkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    Rewelacja , muszę przyrządzić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !