Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, naszpikować 3 pokrojonymi ząbkami czosnku i natrzeć sokiem z cytryny. Do miseczki wlać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, roztarty rozmaryn, zmielone ziarna jałowca i angielskie ziele, pieprz i sól, utrzeć. Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso, przykryć i odłożyć do lodówki na 12 godzin. Następnie mięso zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 80-90 minut. Podawać na gorąco z sosem ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !