Sposób przygotowania

Z pomidorów odciąć górną część, wydrążyć wnętrze, posolić i popieprzyć i popapryczyć. Posiekane grzyby wymieszać z posiekaną cebulą, włożyć do rondla z rozgrzaną połową masła, dodać natkę, doprawić pieprzem i solą, dusić8 minut na słabym gazie. Gotowym farszem nadziać pomidory (z czubem), posypać serem i bułka, skropić masłem topionym. W żaroodpornym naczyniu roztopić resztę masła, ułożyć pomidory i piec ok. 10 minut w rozgrzanym piecu. Podawać z marchewką z groszkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Muszę tak zrobić, bo nie jadłam nigdy tak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !