Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem Prymat, obsmażyć na połowie rozgrzanego masła po 4-5 min z każdej strony i pozostawić w cieple.
Gruszki obrać, pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne. Na osobnej patelni rozgrzać pozostałe masło z cukrem i włożyć gruszki razem z orzeszkami. Wlać ocet i smażyć na dużym ogniu, aż się zrumienią i zmiękną.

Sznycelki przybrać gruszkami i podawać z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    uwagą na gruszkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bardzo lubie karmelizowane gruszki jako dodatek do mięs
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie lubię dodatków do mięsa typu gruszki, orzeszki, itp

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !