Sposób przygotowania

Na roztopionym boczku zarumienić posiekaną cebulę. Umyty szpinak gotować 3 minuty w posolonej wodzie, odsączyć i posiekać. Wymieszać z mięsem, jajem, natką, namoczona i odciśniętą bułką, doprawić. Z4 łyżek wody, mąki,jaj i szczypty soli wyrobić ciasto. Zawinąć w ściereczkę i odstawić na ok. 30 minut. Rozwałkować cienko i wycinać kwadraty o boku dł. 8cm, nakładać farsz i formować trójkątne pierogi. gotować ok. 12 minut w posolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem z zarumienioną, posiekaną cebulą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jadłam kiedyś takie, tylko że bez mięsa - pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !