Sposób przygotowania

Z masla, cukru pudru, maki, kakao, soli i zoltek wyrobic ciasto. Schowac do lodowki na 30 minut.

Czekolade posiekac, dodac maslo i smietane- rozpuscic w kapieli wodnej. Ostudzic. Orzechy posiekac razem z cynamonem, cukrem i i jajem dodac do rozpuszczonej ostudzonej czekolady. Wymieszac.
Ciasto rozwalkowac i wlozyc na wysmarowana tluszczem tortownice/tartownice o srednicy 30 cm (lacznie z bokami). Na ciasto wylac czekolade z orzechami., a na czekolade ulozyc polowki orzechow.
Tarte piec w podgrzanym piekarniku ca 15 minut. Ostudzic, posypac kakao i serwowac.
P.S. Alternatywa dla orzechow pekan sa orzechy wloskie. Uwaga przy wykladaniu tarty z piekarnika- czekolada jest w stanie plynnym musi sie ostudzic.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    bardzo apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !