Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: cebulę obrać i pokroić w krążki. Wszystkie składniki połączyć wraz z przyprawami Prymat, dodać 2 szklanki wody, zagotować i ostudzić.
Mięso umyć, zdjąć błonę, polędwicę zalać marynatą i odstawić do lodówki na 12 godz. Następnie wyjąć z marynaty, ułożyć w wysmarowanej masłem brytfannie, obłożyć plastrami boczku i piec 35 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.

Po wyjęciu z piekarnika pokroić w skośne plastry i podawać z pieczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    na dziko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Dodała bym z przypraw jałowiec i tarninę jak ma byc na dziko
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    na dziko lepsza byłaby polędwica z dzika
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnościa smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnościa smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !