Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić umyć i osuszyć. Podzielić na cztery porcje i przełożyć do szklanego naczynia. Dodać słodko-pikantny sos chili, po łyżeczce papryki słodkiej mielonej i przyprawy pikantnej do kurczaka oraz pół łyżeczki białego pieprzu. Wymieszać i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.

Ser maślany pokroić na cztery równe słupki. Mięso wyjąć z lodówki. Każdy kawałek naciąć i włożyć do niego po kawałku sera. Obtoczyć w bułce tartej. Pozostawić na 30 minut.

Kieszonki panierować w jajku i smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem pokroić na plastry.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne mięsko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ty to masz pomysły, po prostu pycha!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !