Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Mąkę posiekać z margaryną, zrobić dołek, dodać jajka, cukier, szczyptę soli i kieliszek Whisky (zamiast spirytusu). Starannie wyrobić ciasto. Ciasto wybić ręką albo wałkiem aż powstaną pęcherzyki.
Rozwałkować dosyć cienko. Pokroić na paski szerokości 2-3 cm i długości ok. 10 cm. Każdy pasek przekroić wzdłuż w środku i przewinąć przez dziurkę


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    zabawne jest to, że faworki smakują tylko w karnawale
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ja lubię je też w innych porach roku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Wpraszam się do Ciebie na kawkę i faworki :-P
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ten smak chyba każdy zna i lubi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !