Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.. Z masła i maki robimy zasmażkę, po czym rozrabiamy ją mlekiem i śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki. Podsmażamy. Również doprawiamy solą i pieprzem nasze pieczarki. Dodajemy pieczarki do białego sosu. Makaron mieszamy razem z sosem i pieczarkami. Przekładamy mieszaninę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Z wędliny zwijamy rożki, do każdego wkładamy po odrobinie gęstej śmietany i układamy je na makaronie z sosem. Zapiekankę posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    takie lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie zapiekanki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !