Sposób przygotowania

Mięso myjemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy wraz z przyprawami- pieprzem ziarnistym, zielem angielskim i liściem laurowym. Następnie dodajemy oczyszczoną wcześniej włoszczyznę. Gotujemy przez 20 minut. Następnie przecedzamy. Zagotowujemy dodając posiekaną drobniutko włoszczyznę. Gotujemy kilkanaście minut. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Możemy dodać w razie potrzeby koncentrat z buraków. Na koniec zaprawiamy śmietaną. Dodajemy ćwiartki jajek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    no naprawdę ładnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    apetyczna zupka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !