Sposób przygotowania

1. Ciasto: Zagnieść ciasto, podzielić na 2 nierówne części. Większą część rozwałkować na blaszkę o wym. 25x36cm.
2. Masa: Jabłka pokroić w dość duże plastry i ułożyć na cieście. Posypać je cukrem waniliowym. Budynie ugotować na mleku z cukrem. Dodać do nich masło. Gorącym budyniem zalać jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec 55 min. Zimne posypać pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładnie się prezentuje Twoje ciasto, a że z jabłkami, to wiadomo, że smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !