Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w szklance wody i dodać do niej szkl. gotowanego mleka. Drugą szkl. mleka zagotować, dodać rozrobiony budyń. Ostudzić. Margarynę utzreć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Do masy dodać ostudzony budyń i wlać zimną żelatznę. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać kakao. Na blaszkę o wym. 25x36cm wylać ciemną masę i wstawić na pół godz do lowódki.Następnie wylać masę jasną i wstawić na 1/2 godz. do lodówki. Jedną galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gorącej wody i ostudzić. Białka ubić i wymieszać z galaretką. W pianę nawrzucać osączone owoce( najlepiej wiśnie). Wylać na jasną masę. G dy lekko stężeje wierzch polać rozpuszczoną wg przepisu na opak., tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo apetyczne ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Mysiunia, święte słowa \"apetyczne ciacho\' :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pianka i galaretka - super połączenie
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    deserek -rewelacja
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajnie wygląda ten Adam:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    niezłe ciacho z tego Adasia:p
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    to musi być pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Przypadł mi do gustu ten Adam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !