Sposób przygotowania

Krezki oczyścić, wielokrotnie sparzyć wrzątkiem, zalać gotującą się wodą, tak by je przykryła i gotować 25 minut. Ostudzone pokroić w paski. Posiekana cebulę podsmażyć na smalcu, dodać koncentrat i paprykę, poddusić 3 minuty, włożyć pokrojone flaczki, dolać wywaru i dusić przykryte do miękkości. Dodać \"lecsó\" i mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody i gotować chwilę. Przyprawić roztartym w soli czosnkiem i pieprzem. Posypać majerankiem i posiekanym liściem selera i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też tego dania nie jadłam.
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    ciekawie brzmi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam flaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !