Sposób przygotowania

Marchewkę zetrzeć na małych oczkach, mąkę wymieszać z szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Jajka ubić z cukrem, olej oraz startą marchewkę, dodać sparzone wrzątkiem orzechy i rodzynki – wymieszać. Do tej masy dodać mąkę z dodatkami i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę (ja używam torownicy Ø26 cm). Ciasto piec 60 min w 180°C.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    octo

    ponoć to ciasto jest pyszne ja nigdy jeszcze go nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    marchewkowe bardzo mi smakuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !