Sposób przygotowania

Najpierw przygotujmy ciasto kruche , na stolnicę wsypujemy najpierw mąkę potem margarynę dodajemy samo żółtko a białko zostawiamy do smarowania , dodajemy proszek , 1\\2 szklanki cukru i śmietanę . Zagniatamy. Odkroić 1\\3 ciasta i pozostawić w lodówce a resztę rozwałkować i wyłożyć spód blaszki , wcześniej wysmarowaną margaryną i bułką tartą i pieczemy 10 minut. 8 jajek oddzielamy białka od żółtek , do żółtek dodać miękkie masło oba cukry i to zmiksować na puszysta masę . Do tej masy dodać po trochu sera i mąkę ziemniaczaną zmiksować . Na koniec dodać aromat i ubitą pianę białek masę wykładamy na upieczony spód , resztę ciasta kruchego rozwałkować na 1 cm paski , paski ułożyć na masie w kratkę i na koniec wierzch sernika posmarować białkiem i pieczemy godzinę w temp. 180 st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    uwielbiam serniki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczny
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    superowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !