Sposób przygotowania

Zimną margarynę posiekać nożem. Do mąki wsypać cukier, proszek do pieczenia, sól, przyprawę do piernika, dodać margarynę oraz jajka. Wyrobić ciasto. Owinąć w folię aluminiową i wstawić na ok. godz. do lodówki. Następnie ciasto cienko rozwałkować, foremkami wycinać dowolne kształty ciasteczek. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 8 min w temp. 175st. Ostudzić. Można polać polewą i dowolnie udekorować, bądź jedne posmarować powidłami i skleić drugim ciastkiem o tym samym kształcie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ładne ciasteczka.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładne, a korzenne bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ależ zapachniało świętami :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    genialne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !