Sposób przygotowania

Jedno piwo wypić w czasie przyrządzania zupy.
Przygotować jasną zasmażkę z masła i mąki, dodać trochę piwa, wymieszać i zagotować. Resztę piwa zagotować z cynamonem, cukrem i skórką z cytryny, którą następnie usunąć. Połączyć zupę z zasmażką mieszając. Przed podaniem dodać śmietanę wymieszaną z żółtkiem. Podawać z grzankami bułkowymi smażonymi na maśle.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    ciekawa jestem jak smakuje taka zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    super też robie zupe piwna nieco inaczej
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajna zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !