Sposób przygotowania

Ptaki posolić całe i obłożyć piersi plastrami słoniny. Obwiązane nicią wstawić do silnie nagrzanego piekarnika. Gdy słonina się zarumieni, zmniejszyć ogień. Po upieczeniu usunąć słoninę, ptaki ostudzić i pokrajać w ćwiartki, ściągnąć skórę. Zamoczyć w marynacie z oliwy, soku z cytryny i octu. Zostawić na 1,5 godziny. Po wyjęciu z marynaty umieścić na półmisku, polać majonezem i posypać pietruszką. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Te kuropatwy z pierzem i wnętrznościami przyrządzamy ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    Tak, z pierzem i wnętrznościami potem musisz "obłożyć (swe) piersi plastrami słoniny" i gra :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !