Sposób przygotowania

CIASTO: Rozdzielić składniki na 3 części. Z każdej porcji upiec jeden placek, by powstały 3 placki. Margarynę dać do miski, dodać cukier puder i cukier wanilinowy i utrzeć. Dodać żółtka. Dalej ucierać. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Podlać mlekiem. Wymieszać wszystko. Wylać do tortownicy i upiec w 180 st. przez 50 minut. Upiec 3 różne placki.

MASA: Śmietanę ubić. Na jedną część placka dać trochę masy. Następnie przykryć drugą częścią placka. Później odłożyć trochę masy i dodać galaretkę w proszku. Przełożyć drugą część placka i przykryć trzecią częścią. Pozostałą białą część masy przełożyć na około placka i na wierzch. Posypać wiórkami kokosowymi. Udekorować.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !