Sposób przygotowania

Bakłażany myjemy układamy na blasze i pieczemy 20 minut w 180 stopniach,wyjmujemy studzimy i wydrążamy miąższ a następnie go rozdrabniamy.Szklankę ryżu zalewamy szklanką wody i gotujemy na bardzo małym ogniu aż ryż wchłonie płyn,następnie ryż mieszamy z miąższem bakłażana i doprawiamy solą i pieprzem.Cebulę i czosnek obieramy i siekamy i przesmażamy na rozgrzanym maśle i łączymy wszystko z farszem.Tymianek myjemy siekamy i dodajemy do nadzienia.Wydrążone bakłażany napełniamy przygotowanym farszem i przekładamy do żaroodpornego naczynia.Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !