Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paputzaki wegetariańskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
papryka 1 szt
pieczarki 15 dkg
pomidor 1 szt
oliwa 50 ml
ser żółty 10 dkg
koperek 1/2 pęczka
sól
pieprz
masło 5 dkg
mąka 5 dkg
mleko 300 ml
jajko
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: paputzaki wegetariańskie

Bakłażany kroimy na połówki wycinamy środki smarujemy bakłażany oliwą i pieczemy 10 min w 180 stopniach.Miąższ z bakłażanów oraz resztę warzyw kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na oliwie,dodajemy przyprawy i koperek.Tak przygotowanym farszem wypelniamy podpieczone bakłażany.Z masła,mąki robimy zasmażkę i dodajemy do niej mleko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i wlewamy roztrzepane jajko.Wystudzonym sosem dekorujemy bakłażany posypujemy startym serem a następnie pieczemy w piekarniku 15 minut aż nabiorą złotego koloru.Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak