Sposób przygotowania

Mak zalewamy szklanką mleka wymieszaną z wodą i gotujemy pół godziny a następnie osączamy i mielimy.Masło ubijamy z cukrem i żółtkami,jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Masę maślaną łączymy z makiem jabłkami kaszą proszkiem do pieczenia aromatem i bakaliami,na koniec delikatnie mieszamy z ubitą pianą z białek.Ciasto przekładamy do natłuszczonej keksowej blaszki i pieczemy 50 minut w 200 stopniach.Kiedy ciasto ostygnie wyjmujemy je na talerz i polewamy białą polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !