Sposób przygotowania

Nie trzeba robić w sokowniku!
Maliny przebrać, umyć i osuszyć. Jabłka umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Liście wiśni umyć, osuszyć. W garnku z wodą umieścić maliny, jabłka i liście wiśni i gotować na wolnym ogniu przez około 25 minut. Dodać cukier i gotować jeszcze 5 minut.
Po tym czasie przecedzić i rozlać do butelek. Zakręcić i pasteryzować ok 10 minut.
Świetnie nadaje się na kompot - wystarczy dolać wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    samo zdrowie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    faktycznie pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !