Sposób przygotowania

Marchew i seler obrać i zetrzeć na tarce, czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Cebule obrać i posiekać w kostkę. Rozgrzać oliwę, dodać cebule, gdy się zeszkli dodać mięso mielone i całość przesmażyć. Gdy mięso zbrązowieje wlać 400 ml wody i dodać liście laurowe i ziele angielskie, posolić, popieprzyć i dodać przyprawę do spaghetti. Dodać startą marchew, seler i czosnek. Dusić ok 20 min i dodać koncentrat pomidorowy. Mąkę rozrobić z resztą wody i powoli mieszając sos dodając rozrobioną mąkę.
Makaron gotować al dente w osolonej wodzie. Spaghetti podawać z makaronem i udekorować bazylią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anahi

    POLECAM :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię makaron

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !