Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z pistacjami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
pistacje 3 łyżki
pieprz zmielony 1/2 łyżeczki
cebulka 1
kostka rosołowa
włoszczyzna
tymianek
Pieprz biały mielony Prymat 10 ziarenek
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki
indyk 300 upieczone
królik 3000 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pistacjami

Składniki wywaru: cebulkę, kostkę rosołową, włoszczyznę, tymianek, biały pieprz gotować w wodzie przez 15 minut. Dodać mięso z królika bez kości i ugotować. Mięso obsmażyć, dwukrotnie zemleć. Dodać żółtka, przyprawy, wymieszać. Z białek ubić pianę, połączyć z masą. Wymieszać z indykiem i przyprawami. Foremkę wyłożyć pergaminem i napełnić farszem. Wstawić do naczynia z gorącą wodą. Piec 60 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.06.2012 14:13
w połączeniu z pistacjami musi być baaardzo pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak