Sposób przygotowania

Masło utrzeć do białości, dodając do tego powoli po jednym jajku i łyżce cukru. Składniki utrzeć na pulchną masę. Do utartej już masy dodać stopniowo mąkę i pokrojona drobno wanilię. Wyrobić z tego ciasto i podzielić je na dwie połowy. Jedną połowę ciasta położyć na dnie wysmarowanej masłem formy, na nim ułożyć obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone w ćwiartki gruszki. Na gruszki położyć drugą połowę ciasta. Formę z ciastem włożyć do rozgrzanego piekarnika i upiec w temp do 210 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu babkę wyciągnąć z formy a po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    z gruszkami jest super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !